tisdag 15 maj 2012

the cat returns.








I lördags bevittnade jag Hiroyuki Moritas film The Cat Returns tillsammans med Elina och Nils. Historian berättar om flickan Haru, en ibland lite halvblyg person som inte alltid har turen på sin sida. En dag räddar hon en katt från att bli påkörd. Katten är ingen mindre än Lune, prinsen från katternas rike. Efter händelsen får Haru träffa alla möjliga katter som alla vill visa henne sin tacksamhet. Hon blir erbjuden att följa med till deras rike för att ingå giftemål med Lune och plötsligt verkar hennes liv inte längre vara så händelselöst som förr.

Filmvalet kunde inte ha passat bättre eftersom jag under en tid varit extra sugen på att se japanska animationer. Rekommenderar filmen till alla, den var helt tokigt bra!

måndag 14 maj 2012

smått från instagram.



Så här ser det ut på jobbet! En fredag hade jag hand om löpsedlarna som jag såg till att skicka ut till alla möjliga små affärer och livs i vårt avlånga land. Jag sopade upp rejält med tidningar som jag sedan såg till att förstöra helt och hållet, precis som man ska.

Här har ni mig, hej hej!

Min lillebror sprang fram till mig en dag och berättade om hans alldeles egna superhjälte som han hittat på. Han går efter namner War-Man och har vapen på både armar och ben. "Svingrym", som min bror själv sa i omgångar. Kort därefter hittade jag katten sovandes i min allra största klädhög. Hon såg ut att stortrivas!

Jag hittade inte bara tresiffrigt med followers (ja, jag erkänner absolut att jag kände mig lite halvhäftig och hur glad som helst!) utan också tjusiga åk som man själv önskade sig äga. Åh, en dag ska jag också ha en fin bil.

måndag 7 maj 2012

old school cool.


Leonard Cohen


Bill Murray, vid John Belushis begravning.


Audrey Hepburn och en rätt häftig Eastwood.


James Brown.


Jimi Hendrix med sin pappa.


Pam och Jim Morrison.


The Kennedys.


Johnny Cash samt Francis Ford Coppola med Sofia Coppola.


Buster Keaton.


Sammy Davis Jr.


Barack Obama samt Steve Martin.

Fler dunderhäftiga bilder finns här så klart!

söndag 6 maj 2012

helena häger.


I veckan kom världens bästa Helena till Karlstad, från Norge, och hälsade på. Det var helt fantastiskt att få träffas och jag ville aldrig sluta krama om henne. Hon flyttar tillbaka igen i juni. Så snart kommer vi kunna ses varje dag om vi vill. Vi hängde på Bryggan, självklart, och Elina hade köpt Chokladdrycker. Rätt så jättegoda faktiskt.

att vara brandman.


Härom dagen begav jag mig till stadens brandstation där jag, tillsammans med ett gäng andra brudar, skulle få testa på hur det kan vara i brandmansyrket! Syftet med det hela var, för Karlstad Räddningstjänst, att locka fler brudar till yrket. Under fyra timmar fick vi testa på det mesta! Det var hur jävla skoj som helst. För den nyfikna går det att anmäla sig till gång två, den 8 maj. Efter ett litet mail har ni en plats. Helt gratis och man får värsta goda mackorna.

Och just det, hamnade på tv också.

lördag 5 maj 2012

johnny.


"This morning, with her, having coffee"
- Johnny Cash, when asked for his definition of paradise.

från tapeme.

utmanad till 11 frågor.

1. Vilken annan plats än Sverige skulle du vilja bo på och varför?
Åh, så himla svårt att välja bara en plats. Men skulle nog i slutändan välja California. Perfekt blandning av palmer och fantastiska gator, tjusiga soltimmar och intressanta människor. Har aldrig varit där dock, så egentligen kanske jag inte kan sitta här och garantera California som världens bästa plats. Men tror ändå att jag skulle trivas galant.

2. Vad ville du bli när du var liten?
Det har pendlat från sjörövare, veterinär, brandman, ballerina och självklart självaste Pippi Långstrump. Hade en liten dröm om att bli pyroman ett tag också (som liten trodde jag att det endast innefattade just att "tända lite eld på småsaker typ", som min kamrat Mattias så fint beskrev det). Efter min första utomlandsvistelse på Cuba hade jag bestämt mig för att en dag bli städerska. Att gå runt på hotell och vika lakan till alla möjliga djur verkade som det häftigaste jobbet någonsin. Då var jag 5 år.

3. Vilken är den godaste doften?
Linus Arvidsson.


4. Om du bara fick äta en enda sak resten av ditt liv, vad skulle det vara?
Min mormors solskenssoppa. Den är så himmelskt perfekt!

5. Berätta om din allra bästa resa!
Det måste ha varit när jag för första gången besökte Egypten och Israel i samma resa. Det var jag, mamma och pappa. Kanske jag var runt 8-årsåldern? Vi simmade med vilda delfiner, sov på berg under stjärnorna, åt granatäpplen och pannkakor med chokladsås varje dag. Jag fick en hundkompis som jag döpte Jack. Han var en hemlös hund som ofta sov utanför hotellet i väntan på mig. En dag dog han mitt framför mina ögon. Det är fortfarande bland det sorgligaste jag varit med om någonsin.

6. Vad äter du helst till frukost?
Om jag fick välja så skulle jag ha ett glas av varenda bästa dryck. Det vill säga, en kopp kaffe, en kopp te, ett glas färsk apelsinjuice och ett glas smoothie. Sen skulle jag vilja ha färska bär med fil och en macka med banan. Fast skulle bli så himla mätt att jag skulle rulla fram på gatan sen.

7. Vad inspirerar dig?
Människor i allmänhet. Och bra musik.

8. Vem berättar du dina hemligheter för?
Mamma, alltid mamma. Dock gäller det inte hemligheter som jag svurit på att aldrig berätta för någon. Man är väl en kamrat, va.

9. Om du var ett djur, vilket djur skulle du vara och varför?
En schimpans, mitt favoritdjur. Skulle klättra i alla träd och gunga fram genom djungeln i alla möjliga lianer.

10. Beskriv den bästa respektive värsta känslan och varför?
Kärleken, för att man känner sig alldeles fullkomlig och odödlig.
Döden, för att man känner sig tunnare än rispapper oavsett hur många omfamnande kramar man än får.

11. Vad är din allra högsta dröm?
Att stanna lycklig, glad och nöjd oavsett vart jag mig i livet vänder.

Maja utmanade mig och tio andra till dessa frågor. Så nu är det min tur att utmana elva stycken med mina elva frågor: Elina, Helena, Ylva, Moses Mändy, Hanna, Miranda, Filippa, Marie, Victoria, Matilda, Linnéa.

Ni ska svara på följande:
1. Vilken onaturlig kraft skulle du välja att ha om du fick chansen?
2. Om du fick en dotter och en son, vad skulle du då helst vilja döpa dessa till?
3. Vad var du mest rädd för som liten?
4. Finns det någon filmkaraktär du alltid känt igen dig själv i? I så fall, vem och varför?
5. Hur är din personliga åsikt kring horoskop och det astronomiska?
6. Om du kunde ändra på en sak i världen, vad som helst, vad skulle det vara då?
7. Du har fått chansen att pussla ihop din egna fantasisläkt, vilka ingår i den?
8. Vilka tre saker skulle du vilja uppleva innan det är för sent?
9. Vilka tre låtar får dig att verkligen känna, och varför?
10. Har du någon dålig vana som du helst skulle vilja bli av med?
11. Hur tror du att din sommar kommer bli?