tisdag 29 mars 2011

from our place.















Ibland glömmer man bort hur fint vi faktiskt lever. Jorden är bra. Och igår var det vår på riktigt.
Bilderna kommer från mitt hjärta och innan det från massa olika fina ställen.

måndag 28 mars 2011

bilder från det där kalaset.


När jag fyllde nitton så firade jag det med det stora spektaklet tillsammans med Anna-Karin (som även hon fyllde 19 samma dag) och massvis av våra gemensamma vänner. Jag hade köpt mig en engångskamera för att dokumentera kvällens (kommande) bästa händelser och var himla nöjd. Idag hämnade jag ut den från fotoaffären. Kuvertet med bilderna kändes galet tunt och mannen bakom disken ville roffa åt sig hela 59 kronor från min plånbok. Jisses! För det där tunna?, tänkte jag.

Jag fick sju ynka bilder. Visserligen så var det sju alldeles kalasbra bilder. Men om det nu ligger till så att dåliga bilder slängs av affärsmannen eller kanske framkallningsdamen, ja då blir det ju nästan aldrig värt att handla engångskameror. Hur man än vrider och vänder på det hela, så kommer man aldrig tjäna på det. Först 49 kronor på Claes Olssons. Och sen 59 kronor för sju bilder.

Nej, det är dags att sätta ner foten (som man kan säga när något är fel!). Låt köparen få alla bilder och sen själv välja vilka som är svarta nog att slängas. Och ja, bakom allt detta så finns det en slutsats som jag lärt mig av; jag ska lära mig att använda blixten flitigt! Utan tvekan. Men ge mig alla bilder ändå, tack.

fonzie favorites.


Idag köpte jag den här vinylskivan på Myrorna. Endast 10 kronor. Ska sätta upp honom på min vägg så kan han hänga där med sitt tjusiga leende och charma hela familjen.

familjefoton och litte ben då.









Vänner är världsbra. Dom ska man för alltid spara undan och absolut inte tappa bort.

söndag 27 mars 2011

massvis från den lilla kameran.






Bilder från lite frukostar, innan kalas och lite efter skoldagar. Men tror att den sista bilden är den som utmärker sig mest. Japp, det är så jag ser ut när jag lyckas hitta sorgliga och tragiska grejer på youtube (men också alldeles magiska och världsvackra). Lite som den här, den här och den här.

kommentar från anonym.

Hej! Jag har en liten fråga till dig. Du verkar typ vara drottningen av gif-bilder. Jag tycker verkligen att det är superfint! Nu är det såhär. Att jag har gjort en del gif-bilder i photoshop, men när jag ska ladda upp dem på min blogg blir det bara stillbilder. Jag vet att jag har rätt format och att min blogg kan hantera gif's. Vad tusan är det som går fel? Supertacksam för svar! (Din blogg är jättefin och otroligt inspirerande!) Kram!

Först och främst - gigantiskt mycket med tack för att du kallar mig "drottningen av gif-bilder" (och självklart för att du verkar tycka om min blogg). Det var det gulligaste någonsin! Jag skulle jättegärna vilja hjälpa dig, men jag har faktiskt ingen aning om vad det är som gått fel för dig. Kanske du blir lite smått besviken nu, men jag får nog ta chansen. Jag gör inte mina gif-bilder själv. Jag använder enbart tumblr. Det är verkligen en alldeles magisk plats där man kan hitta precis allt! Jag kan inget om egengjorda gif-bilder. Kanske om du försöker googla dig fram?

Förlåt för lite halvdåligt svar men jag hoppas att det löser sig! För gif-bilder gör vardagen så himla mycket roligare faktiskt. Du ska få en egen gif av mig, eftersom jag inte kunde hjälpa dig så särskilt mycket. Den kommer från inspelningen av den nyare och animerade filmen Rango. Tjusigt, eller hur? Kramar!

UPDATE: Du kära anonyma läsare. Om du kikar i kommentarerna till det här inlägget så har eidetik försökt att hjälpa dig. Ta och läs det så kanske det blir rätt. Bra hjälpt, eidetik.

the flesh failures.



Söndagens filmtips. Jag kommer aldrig tröttna på Hair. Aldrig någonsin.