torsdag 24 februari 2011

min magiska bok.

när jag städade för ett tag sedan fann jag den här: min magiska bok. den hade allt ett barn behövde. om man bläddrar så kan man hitta målarsidor, hemliga sidor, kompissidor, frågesidor, pysselsidor och bara vanliga bilder. kommer ihåg att jag tyckte om den väldigt mycket. låt oss kika lite närmare tillsammans...


första insidan innehåller en hel del stavfel vilket gör en människas barndom komplett! även massa peacemärken, som jag började måla på allt jag kom i närheten av när jag var just omkring nio. det höll i sig ända upp till åttan tror jag. peacemärken i skolböcker, på händer och armar, på bänkar och väggar, med vattnet från vattenflaskan på asfalten... ni hajar.

shebang var mitt favoritband under en kort period. jag hade deras singel och tyckte att deras låt romeo var det tuffaste jag någonsin skulle komma att höra.

"på vintern är det snö och på sommarn är det varmt", det skulle vara lätt att svara.

det fanns en sida för dikter också. jag passade på att skriva om den bästa tanken jag visste, fred på jorden. jisses vilket tjat det var om freden och alla peacemärken. fast det äger också.

hemligheten var att jag aldrig läste harry potter. inte någon av böckerna. mamma började läsa De Vises Sten för mig men ganska så snart så kom det bara av sig liksom. jag var nog mer för sagoband på stereon. jag tror att jag ljög för att verka bra för harry och boken. väldigt konstigt...

sista sidan har en hemlighetssida där man kunde skriva någon ruskigt hemligt. det jag skrev var inte så hemligt, fast jag blev så nervös varje gång jag ens skrev om någon söt kille på någon egengjord kärlekslista eller i en bok. så för mig passade det där utmärkt på sista sidan.

som rosa moln.





Bilderna är totalt snodda från Grodprins. Precis som hon skrev så gillar jag det inte så särskilt. Alla älskar dom första tre-fem betten villkorslöst. Men sen blir det bara kladdigt och man börjar må lite illa. Fast det ser fortfarande ut som små rosa moln som man vill sova på. Och man blir sugen att köpa sig en pinne.

nyast i favoritlådan.

animated gif maker

lördag 19 februari 2011

färg.




börjar bli så där sugen igen.

crocodile rock.

Min mamma berättade för mig att det här var den första låten hon hörde när hon fått reda på att jag höll på att växa inuti hennes mage. Hon satte sig i bilen efter sitt sjukhusbesök och tryckte igång ett band i stereon. Blev lite rörd nästan.

mitt hjärta.















Kände att det var länge sedan vi bekantade oss med mitt hjärta. Här är lite av det senaste som hänt.
Hjärtat kan ni hitta både vid bloggens sida och här.

bridget jones diary.









Alla har någon film som dom sparar precis rätt intill hjärtat så att man aldrig glömmer den. Ni vet, någon film som man inte tycks tröttna på. Bridget Jones Diary är min sån film. Jag såg den igår kväll igen, för 9172819023+44133:e gången. Jag totalt älskar att stänga in mig i mitt rum och härma varje replik som hörs med flera försök till brittisk accent.

onsdag 16 februari 2011

back to the future.






Ni har nog, alldeles dundersäkert, redan sett det här på Sandra Beijers blogg men jag kände att jag ville pryda mitt ställe också. Speciellt när det handlar om något så fint som detta.

BACK TO THE FUTURE är ett nytt projekt av fotografen Irina Werning där hon återupplivar människors gamla foton. Det är en alldeles fantastisk liten samling som alla borde se. Man blir liksom glad i hela kroppen. Klicka här för fler foton. Sen finns det den här sidan också. En helt annan sida fast med samma unika koncept. Här kan du skicka in sina egna foton. Ni förstår på momangen efter ni klickat.

paket från internet.


Idag anlände mitt andra paket från Adlibris, rakt in hos Kronoparksjouren som för övrigt hade den gladaste mannen med det största leendet vid kassan jag någonsin sett. Jisses, man kunde inte låta bli att le. Hur som helst, den ena boken som låg inpackad under all brunfärgad kartongpapper var "Love Letters, 150 letters you were never meant to see" av Bill Shapiro. Den är fylld av små, långa, korta, knasiga, hemska och vackra kärleksbrev- och lappar som folk skickat till varandra. Vi tar en snabb titt...





Den andra boken som inhandlades är en bok som jag förälskade mig i för två år sedan, på ett ungefär. Jag såg den på internet och fick svårt att förstå varför fler böcker som den inte tillverkas på stört! Den innehåller i alla fall bilder från fotobås i USA, från alla möjliga årtionden. Jag har inte kikat i den än men när jag ändrat på det så kommer ni också få ta er en liten titt...


Den första bilden i hörnet på omslaget är i alla fall min favorit. Titta bara på hennes hand. Dör.
Dom är kära. Sånt är himla fint.