måndag 30 augusti 2010

bloggutmaning: dag 5.

Hej! Och jisses vad jag har misskött bloggutmaningsuppgiften. Men jag har mina anledningar. Datorn jag använder har tappat bort internet. I flera dagar. Men pappa lyckades ordna upp knaset och nu är jag tillbaka. Men flera bloggutmaningsdagar i rad. Vi börjar med femman.

Day 5 - A photo of yourself two years ago.



vet inte vad jag ska tycka, tänka eller säga. vet inte om det blivit någon storslagen förändring faktiskt. kanske, lite. fast har ingen aning om vart. men ah. två foton fick ni - som plåster på såren för mitt bloggbeteende under dom senaste dagarna. nu går vi raskt vidare till den sjätte dagen.

torsdag 26 augusti 2010

en lista.

10 FAVORITER
Färg: Den mörkröda färgen på min skjorta.
Mat: En ruskigt god pasta med någon tjusig röra till.
Musik: Bob Dylan. Och strofer från 1970-talet.
Film: Finns flera tusentals. Men tröttnar aldrig på 500 Days of Summer. Är det cheesy att skriva den?
Bok: Jag behöver dig mer än jag älskar dig och jag älskar dig så himla mycket av Gunnar Ardelius.
Sport: Baseball tror jag. Har alltid velat spela.
Årstid: Sommaren.
Veckodag: En riktigt bra lördag.
Glassmak: Polkagris. Lätt.
Tid på dygnet: När man fortfarande är pigg och vaken långt efter spöktimmen när lp-skivorna snurrar så vackert.

9 FÖR TILLFÄLLET
Humör: Mysig.
Smak: Mjök.
Kläder: Nyköpt, randig onepiece. Vill leva resten av mitt liv i den.
Bakgrund: Tunna 40-talsfönster.
Nagellack: Inget.
Tid: 1700. Prick.
Omgivning: I min gäststuga på en höstlövsfullproppad tomt. Serietidningar på väggen. Glasburkar i taket. Filmhögar så långt ögat når.
Irritationsobjekt: Värk i hälarna. Kan knappt gå rakt.

6 HAR DU NÅGONSIN
Dejtat någon av dina nära vänner: Nej.
Brutit mot lagen: Ja.
Blivit arresterad: Nej.
Badat naken: Ja.
Varit med på TV: Ja.
Varit med i radio: Många gånger. Och en hel intervju en gång faktiskt.

3 PERSONER
Du kan berätta allt för: Mamma, pappa och mormor.
Du tycker om: (Bara tre?) Mamma, pappa och lillebror.
Du inte gillar: Adolf Hitler, Jimmie Åkersson och en lärare (vågar inte säga vem).

2 VAL
Kaffe eller te: te.
Vår eller höst: vår.

1 ÖNSKAN:
att jag kommer in på DI när jag söker.

bloggutmaning: dag 4.

Day 4 – Your favorite photograph of your best friend(s).

Vänner. Låt mig presentera Helena, Lisa och Elina.

onsdag 25 augusti 2010

bloggutmaning: dag 3.

Day 3 – Your idea of the perfect first date.
Först hänger vi i något typ av spelhus och kör allt från Flipper till Mario Bros (nintendo style). Sedan går vi vidare till valfri LP-affär och lyssnar på Donovan, The Rolling Stones, Bob Dylan och Lou Reed. Och någon av oss köper minst en skiva. Efter det vandrar vi till stadens Comic Books-café, letar bland gamla och nya historier om superhjältar och dricker kaffe. Vi pratar om varför Bruce's alla kläder spricker i småbitar, förutom brallorna, när han förvandlas till Hulken och jag får några tidningar lästa för mig. Efter för många koppar kaffe vandrar vi till hans mustang från -68 och kör till en hyrfilmsbutik. Efter den tid det faktiskt tar att välja två bra filmer (ja, det räcker inte med bara en) bland tusentals, betalas dom båda och läggs i handskfacket. Sen går vi till närmaste pizzeria och köper en pizza med tjock botten.

Vid den här tiden har klockan redan hunnit slagit 22 och jag börjar verkligen förstå meningen med ordspråket "tiden går snabbt när man har kul". Det enda som lyser omkring oss är några ynka gatulampor + tusentals stjärnor över huvudet. Pizzakartongen läggs på mustangens motorhuv där vi sitter tillsammans och käkar, samtidigt som det här spelas på kassettband från bilens spelare. Sedan kör vi hem till valfri lägenhet och kollar igenom dom båda filmerna. Han lånar ut en av sina indietröjor (daniel johnston's "hi, how are you"-tröja från -83) till mig och vi båda somnar i soffan strax innan eftertexterna på sista filmen.

bloggutmaning: dag 2

Eftersom jag var trött som 17 igår kväll, och somnade kring 20.00-snåret, glömde jag bort totalt att knega med "bloggutmaning dag 2". så om ni inte har något emot det, fixar jag den på momangen.

Day 2 – A photo of something you ate today.
"Imorse" (= igår) åt jag det vanliga; knäckebröd med skivad banan, müsli med fil och te i min röda penguin books-kopp. Till lunchen åt jag fisk. Väl hemma somnade jag och åt sedan på kvällen knäckebröd med ett skivat äpple, müsli med fil och te i min röda penguin books-kopp.



Så, jag tänkte som så - har ingen bild på något jag åt - att jag ritar en bild till er på min alldeles egna penguin books-kopp, eftersom den användes mest under "dagen" (= gårdagen).

tisdag 24 augusti 2010

trött som 17.

ni vet när kroppen är så trött att den bara vill lägga av vilken minut som helst? som ett nästan-dött batteri eller så. när ögonen liksom självmant bara tynger ner sig och när varenda muskel i kroppen känns viktlös? eller när det liksom kittlar till lite varstans när du nästan precis somnar - om och om igen? som om du skulle stå på en kant vid ett stup och precis tappa fotfästet och falla, fast då det bara är en metafor så menar jag falla = somna.

hur som helst. precis så känner jag nu. nacken är tyngre än vanligt också. har redan planerat min kväll. ska sätta på en film runt åtta och eftersom jag ska ha det mörkt i mitt rum, kommer jag somna strax emot slutet och sova hela långa natten tills imorgon bitti. åh jäklar vad skönt!

be kind rewind ligger redan redo...

måndag 23 augusti 2010

vloggers.





här är mina favoriter på youtube. klicka på bilderna bara. vilka är dina?

bloggutmaning: dag 1.



Day 1 – A photo of yourself and a description of how your day was.
Tycker alltid att det är svårt att hitta bilder på mig själv. Har dels ingen cam som alla andra verkar äga (+ en mac) och det blir liksom inte att jag plockar upp kameran, ställer mig i profil med de ytterst peppande orden "strike a fierce one" i huvudet. Men bilden jag fann borde funka ändå. Det är ju ändå mitt nylle ni ser till höger. Åt vänster har vi Sofia.

Hej allesammans. Antar att ni vill höra om min dag som så snabbt flugit förbi. Det hela började med att jag vaknade kring halv sju-snåret och klickade ingång snooze-funktionen ett tretal gånger fast jag redan var försoven. Hoppade lite hastigare upp än vanligt och försökte känna efter någon ynka liten "idag börjar du trean och blir stor, kortis"-fjäril i magen. Men nä, inte en enda fanns där.

Begav mig till skolan, två timmar före alla andra. Träffade på resterande brudar ur studentkommitén och började skriva ut affischer och biljetter för årets första insparksfest. Det var färgsprakande A5-papper som klistrades upp på tomma, vita betongväggar. Att träffa klassen var trevligt. Men att träffa Ola var trevligast. Kom på att jag nog saknat hans dalmål.

Resten av skoldagen handlade mest om förarbetet till insparksfesten (
viktig information: nu på onsdag @ glada ankan, 21-02. ta med stålar och legitimation för att köpa din biljett. begränsat antal. vi säljer i skolans cafeterior under tisdagen och onsdagen. be there or regret it forever!). Tog mig sedan ner till stan för att äta frukt i parken med Lisa, Helena och Elina men fick snabbt vända hemåt för att hinna göra en powerpointpresentation om studentkommiténs arbete som ska visas för alla treor på onsdag i aulan. Hann inte ens se en glimt av mina vänner.

Kom hem. Spelade lite Lego Batman med min bror. Upptäckte att powerpoint inte fanns på min dator. letade efter "free download"-sidor utan resultat. kom på att programmet antagligen fanns på min mammas dator och satte igång med presentationen lite försent.

En kort sammanfattning av dagen: Kul, nytt och annorlunda. En ynka stress på sina håll.
uppdatering: fick en kommentar av elina där hon sa att det var till höger jag satt. och självklart. skåda bruden bakom bloggen hon skriver, fast bara ibland (ka-ching). tänk att problemet med höger och vänster fortfarande kan krångla...

söndag 22 augusti 2010

bara en grej till...

jag blir så ruskigt glad av bilden här nere.
och det var bara det jag ville tillägga. god natt.

++++++++

nu stänger jag av tekniken och byter till något mycket roligare - nattfilm. min sista sommarlovsnattfilm. men jag måste skynda mig då jag faktiskt ska upp tidigt imorgon. inga fler sovmornar (vad jag vet för stunden i alla fall).

följande filmer som står på vallistan: iron man/life aquatic/the big lebrowski/delikatessen. har ni någon favorit så tveka inte att säga till. kommentera. hjälpa mig i mitt val. dock känns chanserna att ni kommer hinna hjälpa mig idag, ytterst små. men berätta ändå.

+ jag är så himla kissnödig. en mindre bra grej med att bo i gäststugan på tomten. när man liksom inte orkar springa ut, låsa upp, väcka varenda familjevarelse och sen springa ut tillbaka igen. nä. det går över. snart. om en liten stund. jag klarar mig. prftpf!

oj. nu blev klockan midnatt. för tre minuter sedan, för att vara exakt. och det var det sommarlovet. hej. hoppas vi ses igen. godnatt.

Bloggutmaning under 30 dagar.

Läste på elinas blogg och antog utmaningen - att genom nedanstående bloggschema, lyckas blogga och berätta om något speciellt var dag i 30 dagar. lyckas berätta om... ja. det ser ni på listan. imorgon börjar jag med Day 1. Och jag hoppas att ni, efter 30 dagar, kommer känna mig allt mer än vad ni gjorde under första dagen (justdetja, imorgon ja). Kopiera gärna listan och härma. Skulle vara spännande som 17 att läsa faktiskt. Glöm bara inte att säga till.

Day 1 – A photo of yourself and a description of how your day was.
Day 2 – A photo of something you ate today.
Day 3 – Your idea of the perfect first date.
Day 4 – Your favorite photograph of your best friend.
Day 5 – A photo of yourself two years ago.
Day 6 – A photo of an animal you’d love to keep as a pet.
Day 7 – Your dream wedding.

Day 8 – A song to match yout mood.
Day 9 – A photo of the item you last purchased.
Day 10 – A photo of our favorite place to eat.
Day 11 – What’s in your makeup bag?
Day 12 – A photograph of the town you live in.
Day 13 – Your favorite musician and why?
Day 14 – A TV show you’re currently addicted to.
Day 15 – Something you don’t leave the house without.
Day 16 – Your celebrity crush.
Day 17 – A photo of you and your family.
Day 18 – Something you crave a lot.
Day 19 – Another picture of yourself.
Day 20 – The meaning behind your blog name.
Day 21 – A photo of something that makes you happy.
Day 22 – A letter to someone who has hurt you recently.
Day 23 – 15 facts about you.
Day 24 – A photo of something that means a lot to you.
Day 25 – What’s in your purse?
Day 26 – A photo of somewhere you’ve been to.
Day 27 – A picture of you last year and now and how have you changed since then?
Day 28 – Your favorite movie.
Day 29 – Something you could never get tired of doing.
Day 30 – A photograph of yourself today + three good things that have happened in the past 30 days

skolan.

det blev några veckor av sol och uteserveringar. några veckor av filmnätter och äventyr. några veckor av resor och brygghäng. några veckor av "inga bekymmer" och "har hela sommaren på mig". några veckor av sommarlov. precis vad man behövde.

imorgon kör det igång igen - spektaklet vi kallar skola. känner inte så mycket inför det. inga bekymmer. ingen ångest. ska bli ganska skönt. en aning kul nästan. tror jag. ja för 17. tillbaka till vardagen. tillbaka till att ha något att göra var dag. jag behöver nog det. gillar tanken av att skriva upp viktiga grejer i en almenacka. att skriva uppsatser om högst intressanta händelser och lämna in. att träffa polare dag ut och dag in. att ha möten med studentkommitén där vi bestämmer viktiga händelser och roliga fester för varenda trea. att cykla hem med höstvinden i håret och känna att... det funkar faktiskt himla bra med allt i skolan.

varje år lovar jag mig själv att fixa allting som har med läxor och prov att göra. att bara göra tramset när man fått det. lämna in det i tid. vara glad. nöjd. utan oro. samma gäller i år. det här året - mitt sista skolår - ska jag fan göra mig själv stolt. ska knega varenda inlämning i tid. göra allt när jag ska. och njuta av tankarna över att mitt projektarbete kommer bli (förhoppningsvis) dunderbra.

blev påminnen. lite ångest känner jag för diverse kurser (en) och kanske en och annan lärare... hrpftp! det blir ett bra år ändå. ett bra sista år. lite skrämmande det där egentligen. att gå från världens säkraste vardag med studiebidrag till att vara fattig och arbetslös. ska nog ta vara på året. ja. det är så det får bli.

kräftskiva.

igår hängde jag i skattkärr. eller rud, närmare bestämt. det var kräftskiva med temat 70s/80s. spektaklet var hemskt trevligt, fyllt av afroperuker, john lennon-glasögon, plasthalsband, lackbälten, staropramen's och himla goda kräftor. och jag befann mig inte i min stuga förens klockan 5 på morgonen.

lördag 14 augusti 2010

lyssna bara.

chet baker sings - it could happen to you.

i love magic.




















en hel del massa trams från mitt hjärta. vill leva efter det. det sägs ju att man ska följa sitt hjärta. varför inte känner jag. kolla in det. har ju för tusan allt att vinna!

semestern.

börjar med en rederligt och hejdundrande hälsningsfras: TJÄNNAH! har varit bortrest med familjen över en vecka. vi tog väskorna på ryggen och kuddarna under armen och for med bil till västkusten. ända bort till smögen. bland saltvatten, räkor, krabbor, färgglada hus, båtar och bryggor. vi bodde i en pyttestuga på en fin camping där man kunde köpa nybakat bröd varje morgon, mmm... vi fiskade krabbor (som slängdes ner i havet igen med bumsfart) och åt på goda restauranger. men mest av allt sprang vi omkring på smögenbryggorna och handlade saker man inte egentligen behövde. älskade det! de två sista dagarna spenderades i göteborg och på liseberg där min lillebror vågade sig på både balder och lisebergsbanan. han är modig! men min personliga favorit måste ha varit sagoslottet. ni vet, den lilla turen man åker i vagn genom sagornas värld? antagligen mer avsedd för mindre barn med fantasi. men vackrare karusell finns nog inte.

och några snabba avslutande ord: herrejesus vilka granna pojkar det fanns på smögens bryggor och i göteborg.

lite mer bloggande.

fann en strålande kommentar i väntan på att få granskas:
amandaa, kan du blogga snart. "din mest trogne läsare..."
den var det julia som skrev. och ja, självklart. förlåt julia. förlåt varenda varelse. vet att jag ibland kan tappa stinget med hela bloggandet. och det är inte meningen. men ibland är det så lätt att bara glömma bort. ska bli bättre. vill bli bättre. vill nog bli bäst helt enkelt. ska jobba på det. börjar direkt!

torsdag 5 augusti 2010

frukost!

kära vänner. om ungefär en halvtimme kommer jag vara i köket och göra iordning den bästa frukosten av alla (var och handlade igår). och om ungefär en timme kommer jag själv äta den. that's right people, idag ska jag äta för första gången på två och en halv vecka! kommer kännas underbart och helt jävla fantastiskt.

ska fortfarande gå ner lite till dock. men ägnar jag minst en halvtimmes stavgång på mornarna med mamma och magträning om kvällarna kring en tiominutare plus om jag äter nyttig och god mat så ska jag nog lyckas gå ner dom där sista kilona.

ps: har gått ner nästan sju kilo. ville bara berätta. jag älskar cambridge lite nu.

med skorna i handen.

gick hem från stan till mormor utan skor i regnet. det var bland det bästa jag gjort. och jag antar att jag riskerade att bi kvällens samtalsämne vid middagen hos vissa familjer. men vad gör det? ni borde testa det nästa gång det regnar. släng av er skorna och trampa omkring i vattenpölar. akta er för glas bara.

onsdag 4 augusti 2010

la fileuse.

vill somna till det. vill vakna till det. vill shoppa till det. vill duscha till det. vill baka till det. fastän jag inte förstår ett enda ord. testa själva här - visst älskar man det?

the end is near.

sista dagen med cambridge. sista dagen med enbart milkshakes. på fredag morgon äter jag faktiskt frukost. tuggar, river och drar. mmmmmm. längtar. har saknat. om jag får välja, kommer det se ut så här på frukostbordet:


minipannkakor med nutella (plus floursocker om jag får bestämma).

hårt bröd med perfekt kokta ägg och krydda. små tomater, fetaost och pesto vid sidan.

mjölk med müsli eller andra speciella flingliknande ting.

mackor med gul och röd paprika toppad med persilja plus fetaost och philadelphiaost.

hjärtformade minipannkakor med bär.

rostade bröd med en kolosal bärblandning.

ännu mera bär i skål med en blodapelsin vid sidan om.

och några fler bär i skål plus mackor med bananer.

så, jag antar att det är nu det börjar på riktigt. att regelbundet motionera med några promenader och att äta himla bra och nyttigt. men det gör mig inget. kan faktiskt tänka mig att sträcka på benen i någon halvtimme per dag eller att lägga mig ner på golvet och pumpa några enkla situps. och det finns faktiskt ingen anledning till att kryssa bort grönsaker och frukter på inköpslistan. ska ner några kilo till. närmare omkring fyra. ser fram emot det!

tisdag 3 augusti 2010