onsdag 31 mars 2010

weheartit

Hemma hos mig har vi ett stort dubbelgarage. Och i det garaget finns ett tomt loft som inte används. Under påsklovet ska jag och min mormor tillsammans röja upp där med tyger, lampor och med tranor och flygplan hängande i taket. Jag ska nämligen bo där. I alla fall över sommaren, med tanke på värmen. Kommer se ut lite så här...

corresponding emotion yet unknown


weheartit

jävlar i det sa polaren per

tisdag 30 mars 2010

patrick and spongebob.


här grät jag. pinsamt men sant.

söndag 28 mars 2010

fredag och lördag.

Hatten lyfts, God Kväll. Hoppas att allt är bra med dig, er, ni och alla andra. Har ni haft en fin helg? Berätta gärna något som hänt eller så. Min helg har varit fantastisk. Läs bara så förstår ni.

Fredag
Åkte till Skåre och kalasade gärnet tillsammans med en salig blandning av bra människor. Hade det galet roligt. Sov sedan några hus bort, hemma hos Elinas mormor där man fick bullar på morgonen.

Lördag
Lyssnade på läskigt bra musik, från både Motala och Karlstad. Klicka här och här för att förstå vilken fantastisk lördag det var. Gick sedan vidare till Coffeehouse med Mårten där det tyvärr var lite mindre fart, men trevligt. Kan bero på att vi båda drabbades av plötslig trötthet. Ni vet, den där sorten som bara flyger på dig utan någon som helst förvarning? Kan fredagen kanske ligga som grund?

Postigt och rockigt.

Under en längre period så har jag varit så där galet inne på post-rock. Varje dag börjas och avslutas med post-rock. Så idag gjorde jag mig en pl på spotify tillägnad genren post-rock. Tror ni kommer gilla den. Här finns den. Klicka. Betrakta. Lyssna. Nu kan du också börja slash avsluta dagen med post-rock. Magiskt!

söndag 21 mars 2010

an education





"You have no idea how boring everything was before I met you.
Action is character, our english-teacher says. I think it means if we never did anything, we wouldn't be anybody. And i didn't do anything before I met you. And sometimes i think that no one has done anything in this whole stupid country, apart from you."
En av gårdagens rullar blev den lite nyare An Education med bland annat Carey Mulligan, Peter Sarsgaard och Emma Thompson. Historien utspelar sig under sextiotalet, i en förort till London, där 16-åringen Jenny förälskar sig i den dubbelt så gamla David. Han visar henne att livet är mer än bara skolböcker och tar med henne till konserter, nattklubbar och Paris. Filmen nominerades till tre Oscar i kategorierna Bästa film, Bästa kvinnliga huvudroll och Bästa manus efter förlaga (manuset skrevs av Nick Hornby som - om ni inte känner till honom - verkligen borde kolla upp). Klicka här för att se filmens trailer.

fredag 19 mars 2010

we lived on sunlight and chocolatebars.


I wasn't trying to wreck Candy's life. I was trying to make mine better.
Har precis sett filmen Candy som handlar om den unge poeten Dan (Heath Ledger) som träffar konstnären Candy (Abbie Cornish). Deras kärlek för varandra börjar snabbt att växa och Candy finner sig till rätta i hans bohemiska livsstil och tar upp hans förkärlek för heroin. Rekommenderar enormt mycket. Se trailer här.

onsdag 17 mars 2010

det är ju bara jävla vackert.









weheartit

Totte bakar



Onsdag, ja. Hoppas ni har haft det fint hittills. Idag skulle Elina ha följt med hem direkt med morgonbussen. Dock blev hon sjuk och stannade hemma. Så jag drog på mig mjukisbyxorna och åkte in till stan för att hämta ljudsaker och spela in alla bakljud "all by myself" (eftersom vi ska visa upp hela spektaklet på onsdag nästa vecka. Prick klockan ett!).

Alla ljud gick väl helt okej att spela in. Vi får se hur det blivit när vi matar in allt i datorn. Hoppas på det bästa i alla fall. När det kom till kakan som gjordes så... ja. Dock blev den 1 äcklig 2 konstig 3 onödig 4 ännu konstigare 5 inte korrekt gjort, och den 6 passar nog bättre vid soporna.

Nu blir det plugg. Arbetsmiljö. Take care!

när hände detta?


som om jag tror att min säng är någon jävla bardisk där frukost och liknande bara ställs. herregud. nä. snart måste jag nog ta tag i mitt rum. fast man vet ju att det bara är tomma löften. ehm... ja, eh. ALLT KOMMER BLI SÅ MYCKET BÄTTRE NÄR JAG FLYTTAR TILL LOFTET... TT______TT hehehehe.

tisdag 16 mars 2010

winter song.

det finaste just nu
Imorgon kommer Elina hit. Eller, senare idag om man ska vara petig och noggran. Direkt på morgonen. Då ska det bakas. *fsuuuu-p!* Vi ska göra en ljudteater av en gammal barnbok som jag, av någon mycket konstig anledning, inte kan minnas namnet på. Det är om pojken som bara har färg på kläderna. Kritvit i ansiktet. I en bok går han på dagis. I en annan leker han med massa olika kompisar. Tror dom börjar bråka i den också...

TOTTE! Just det. Totte Bakar heter boken. Minns ni Totte-böckerna? I alla fall. Syftet med baket är alla ljud. Ljuden av ägg som krasas eller av mjölet som vispas omkring i den stora bunken. Ja, ni förstår. Sedan ska vi hitta en passande berättarröst också.

Nu ska jag sova. Släcka alla lampor och dra över duntäcket. Sätta fötterna mot elementet som jag gör varje kväll. Varje natt. Kanske lyssna lite på Explosions in The Sky. Eller MIAOU. AFK & GN.

arbetsmiljö. gillert inte!

arbetsmiljö. prov på torsdag.
skriver dåligt formulerade instuderingsfrågor.
gillar inte att plugga in dåliga instuderingsfrågor.
det. är. bara. jobbigt. och. svårt.

prov borde vara roliga att plugga till.
bara en rekommendation till alla lärare.
om man nu verkligen måste ha prov.

måndag 15 mars 2010

Arvikafestivalen.

I slutet av mars när det alltid lika efterlängtade studiebidraget dyker ner i plånboken, blir det första jag köper En Biljett till Arvikafestivalen. Jag känner mig så jäkla taggad. Dock. Hade jag köpt för några dagar sedan, hade jag bara betalat 400 kronor. Nu är priset högt som 995 kronor. Inga skivor från Knastret den här månaden i alla fall. Men det är det värt. Bara att få se KENT för första gången känns... ganska obeskrivligt.

Nästa studiebidrag tänkte jag spendera upp på en cykel. En begagnad, gammal och rostig från Blocket. Har redan prutat ner 200 kronor. Frågan är om den finns kvar då. OUCH.

när allt känns lite dött.

Måndag. Idag är allt segt. Början på veckan. Segt. Tråkigt. Nästan lite dött. Har lite för mycket att plugga, men vänder mig gång på gång till Facebook. Har ingen direkt ork. Ingen direkt lust. Pallar det bara inte. Varför är det så? Om jag bara sätter mig med OpenOffice-programmet så är jag klar med alla småuppgifter till kvällen. Men varför är det alltid så jäkla svårt att börja?

Om jag inte gör klart allt så kommer inte den här orkeslösa och sega känslan att försvinna. Det vet jag ju. Så, är det inte bara lika bra att sätta igång? Jäklar. Klart att det är. Och när jag är klar så kan jag fortsätta drömma om sommaren och om mitt loft. Och jag kan kolla alla onödiga statusuppdateringar på Facebook. Till och med dubbla gånger om jag skulle vilja det.

campbells tomato soup.

det här är min pappa.


söndag 14 mars 2010

till sommaren lever vi för nätterna.

I sommar vill jag tågluffa till olika ställen i Sverige tillsammans med vänner och ostmackor i ryggsäcken. Jag vill åka på olika roadtrips med aukustiska gitarrer och munspel i baksätet då vi spelar mixtapes som aldrig tar slut. Jag vill sitta i olika parker i Göteborg med rosévin och Frank Sinatra i bakgrunden. Jag vill uppleva Arvikafestivalen och leva för nätterna.

Eller, vänta. Skrev jag att "jag vill"? Jag menar så klart "jag ska". Planer smids för sommaren dagligen. Det enda som fattas är att snön smälter.

blås med meg min kvite russer

Fredagens låt: Min Kvite Russer.
God morgon, fast det inte är morgon. Hoppas ni har det bra. Och att er helg var finare än vanligt. Personligen hade jag nog den bästa fredagen i mitt liv. Ja, det är supersant! Blev en tur till The Leprechaun. Supertrångt av SÅ HÄR många bra människor! Premiärade med en Jäger som antagligen var lite av det godaste jag druckit. Åkte hem till Elina på natten och fick en White Russian. En himla god grej. Vaknade sen på morgonen av frukost på sängen. Pannkakor. Blev två himla fina dagar. En himla fin helg. Rekommenderar!


fredag 12 mars 2010

tre. tre. tre. tre.

Det finns vissa saker i livet som känns otroligt och enormt superjobbiga. Och det finns andra saker som kanske känns en aning lättare, men fortfarande ganska svåra. Och sen har vi ju alla de saker som nästan tar död på en.

Vad menar jag med detta? Personligen så upplever jag något liknande just nu. Precis i denna sekund. Just precis...nu! Jag genomlider mitt tretimmarshål, från klockan 10 till 13. Själv. Framför facebook. Där ingenting nytt sker. Ibland gör jag något storslaget. Kanske funderar på längden av gardinen som hänger över fönstret framför mig. Kanske jag kommer på att rött skulle passa mycket bättre på väggarna än den här gammelgulaktiga färg som istället satt sig på bibliotekets väggar. Men mer än så blir det inte.

"Men herregud", tänker ni. "Ett tretimmarshål är ju drömmen". Och ja, ni har delvis rätt. Delvis fel. Självklart sitter jag och önskar mig några håltimmar under vissa lektioner som alla andra. Men just det här enorma hålet ser samma ut varenda fredag. Tre timmar. Försöker hitta någon ledig dator. Samma rutin. Varenda gång. Och då blir det lite pain in the ass-aktigt om jag ska vara ärlig. Om man ändå hade bott här. I stan. Då hade stadsbussen varit himlen. Men när man bor på landet bland hästar och rådjur så är bussen mer ett önsketänkande. Om den bara kunde ha några fler tider hem. Inte en vid 09.15 och nästa 14.30.

Annars så blir det ju en ganska bra kväll, ska ni veta. DET ska jag nog sitta och tänka lite på nu.

torsdag 11 mars 2010

god morgon, she said.






jag som just städade för bara några dagar sedan ... god morgon!

The Wrestler.

Som många av er säkert vet så är jag med i Karlstad Filmklubb Mowie (yes, det ska vara ett 'W') som håller till i biblioteket varje torsdag prick klockan 19.00. Där trycks varenda liten medlem in i den lilla biblioteksbiografen för att se på Veckans Film. Innan filmen börjar så betygsätts alltid förra veckans film med en enkel handuppräckning. Sen körs rullen igång, och vid eftertexterna börjar allt fler lämna salen. Svårare än så är det inte. Kanske inte så nördigt som ni trodde.

Idag såg vi The Wrestler med Mickey Rourke i huvudrollen. Filmen berättar om den föråldrade gamla wrestlingstjärnan Randy "The Ram" Robinson, som på 80-talet var ett känt ansikte utåt. När hans hjärta plötsligt sviker och Randy hamnar på sjukhus får han reda på att han längre inte bör hålla på med wrestlingen, för att rädda sig själv från en säker död. Randy tar beslutet hårt och bestämmer sig snabbt för att göra vad han vill trots riskerna. Men allt som tiden går märker han mer och mer att han faktiskt inte klarar av det mer. Han har helt enkelt blivit för gammal. Han försöker få kontakt med sin dotter som han svikit allt för många gånger och som hatar honom mer än någonting annat. När hon äntligen börjat lita på honom, sviker han henne ännu en gång. Hon säger upp kontakten med sin far med orden "jag varken hatar dig eller älskar dig längre. Det spelar ingen roll. Jag vill aldrig mer se dig". När Randy upptäcker att verkligheten gör mer skada än vad som händer innanför ringen, bestämmer han sig för att göra en sista match. En sista match som blir det sista han gör.

Jag kan ännu inte säga direkt vad jag tyckte om filmen. Inte ge något speciellt betyg eller så. Det är en film som jag måste tänka lite på för att sen se vad jag tyckte. Det var absolut ingen dålig film. Den hade en bra story genom alla minuter och den visade den ensamhet som Randy levde med på ett bra sätt. Men... vad tyckte jag egentligen. Jag återkommer med betyg!

breakfast at tiffany's

paris est toujours paris!



jag har gjort en liten playlist till mig, dig, er, oss och till alla andra som passar bra nu när våren nästan är här. den passar allra bäst på sommaren tror jag. när man sitter på cykeln mot stan och känner hur solen värmer på hela ryggen. eller kanske när man ligger i gräset och räknar moln. då skulle den också passa. har ni haft en bra torsdag hittils?

den där onsdagen.




om jag fick bestämma mina dagar.